tisdag 29 november 2011

Ett steg närmare New York!

Nu händer det grejer på New York-fronten. Idag skickar vi in bevis på att vi faktiskt har gått ut "high school" och jag måste också skriva på ett sex sidor långt kontrakt. Olof som ska gå en skådespelarkurs behövde visst inte det, det hjälper väl inte, skådisar kan man inte kontrollera ens med kontrakt kanske. Visade sig också att min kursavgift steg med 1000$ eftersom jag också betalar för utrustning tydligen. De glömde visst skriva det på sin hemsida. Då räknar vi om budgeten, igen! Och så verkar dollarn stiga, helvete. Den får gärna sjunka sådär två kronor nu om någon månad när vi ska betala allt. Det är lite läskigt att man inte har kontroll över det, men det är bara att gilla läget. Men i och med att vi nu får iväg våra papper så har vi snart paxat plats på våra respektive kurser, känns otroligt kul! Idag ska vi också visa lägenhet för potentiell andrahandshyrare, vi hoppas på det bästa! Och så insåg vi igår att vi har massor att röja och flytta ut innan januari, så snart får vi sätta igång med det också. Det är mycket som ska fixas! I'll keep you posted!

måndag 28 november 2011

Bye bye Lollon!

Nu är vi hemma igen. Olof efter fem dagar och jag efter sex veckor. Förutom julskyltningen som plötsligt drabbat Lund är det mesta sig likt. Visst Domkyrkans museum (eller vad det nu är) är färdigt och invigt och Saluhallens nybyggnad börjar också ta form. Och granen har visst ramlat på Mårtenstorget på grund av någon liten storm igår. Stormen Berit tydligen. Det låter ju skräckinjagande... Varför dessa namn för övrigt? Jaja, det är ett så kallat sidospår, glöm det. London har sammanfattningsvis varit underbart! Vi har haft härligt väder i stort sett hela tiden, människorna är trevliga, maten är ganska god, pundet är billig, staden är trevlig och barnen, dessa fina barn som jag lyckligtvis fått mysa med i sex veckor, shit vad jag saknar dem. Redan? Ja, jag saknade dem redan imorse när vi smög upp utan att väcka någon, annars brukar det vara Walter som väcker mig med ett "gå upp!" och stort leende. Sen vill han ha "vide" (välling) och "titta tede" (titta på barnprogram på tvn, helst Nicke Nyfiken och hans "pappa"). Beata vaknar även hon, ofta med ett leende. Och även om hon inte snackar ännu så kan hon klappa, vinka och snart krypa! (inget av detta kunde hon innan vi åkte). Måste visa en liten fin film på barnen tillsammans, för de gillar verkligen varandra också. (herre gud, jag börjar låta som skådespelarna som ska marknadsföra sin film och som bara måste berätta hur underbart de har haft det tillsammans med hela crewet och att de alla är som en familj och att ingenting är dåligt. Men vi är redan familj och visst det var jobbigt ibland och ibland var alla arga och ibland regnade det, men oftast inte.) Så här kommer filmen i alla fall. (W höll på att byta om till pyjamas, därav har han inga byxor. Och det är mitt diadem han har på sig, om någon undrar...)



Och London var barnvänligare än vad jag först trodde, jo man kan i stort sett inte åka tunnelbana själv, eller man kan men man vill inte, men i övrigt har vi hittat en massa roliga barnaktiviteter. Army museum (det hette inte War museum, som jag har trott hela tiden) var helt klart bäst. Science museum var också bra men fruktansvärt mycket barn, trots att vi var där på en vardag, då var nämligen alla skolbarn där. Men Walter älskade att leka med vattnet! Och så finns det ett helt gäng parker så klart!

Olof och jag har hunnit med lite mer vuxna grejer som shopping och musikal också men vi ville båda hänga med både barnen och Christian & Ika så vi var inte jätteaktiva vad gäller museebesök och sevärdheter, tvärt om, vi såg Lord Nelson, Big Ben och Westminister Abbey, c'est tout. Men vi har gått en massa och bland annat varit på Winter wonderland i Hyde Park och tittat på julmarknaden och karusellerna. Det var mysigt men kanske lite väl mycket folk. När man känner att man bli slussad fram av folkmassan och inte kan stanna för att titta på saker, då är det några personer för mycket. Men åker man dit en vardag så är det inga problem!

Vattenlek på Science Museum, Ws kompis Grace till höger

Lilla B med ett klistermärke, så nöjd för så lite
På army museum

Somnar i cykelaffären
Åker tåg på Winterwonderland

Mys på musikal

"den här vill jag ha i julklapp!"

På sushirestaurang med Zhaklina (som inte kan använda pinnar)
På Piccadilly cirkus

Turistigt på stan

På väg att laga en punkterad vagn

Följa John i St James' Park

Sushibuffé sista kvällen

Bagaget vi fick med hem, 3 stora väskor+4 handbagage
That's it! Nu blickar vi mot nya utmaningar och nya städer. Först Lund ett tag, börjar jobba på onsdag och pappersarbetet inför USA fortsätter, men mer om det senare. Tack Christian och Ika för fantastiska sex veckor och två fantastiska barn! Och som Walter säger "Bye Bye Lollon"!

torsdag 24 november 2011

Modigt av Samsung

Samsung nya reklam är rätt kaxig får man nog säga



Frågan är bara om de kommer kunna påverka apple-fansen som verkar rätt säkra på att iPhone 4S är telefonen med stor T. Och vem kan klandra dem? Man blir rätt sugen att bli bästis med den där Siri...



Även Josephine Bornebusch gillar sin nya telefon --> Josephines blogg

Nu är det spex på gång

London är fantastiskt och det var verkligen läge att lämna Lund en stund och det är jätteroligt att se en ny del av världen. Men ändå. Det är ändå siste-november-helgen nu och till skillnad från många andra, som avskyr november-rusket och mörkret som kommer, så älskar jag november och det fantastiska spex som kommer med den månaden, nämligen Lundaspexet. Jag tror att jag har sett varje Lundaspex, höst och vår, så länge jag kan minnas och så fort jag kunde kastade jag mig in i spexvärlden i Lund. Därför känns det konstigt nu att inte vara med, att inte vara DÄR, när de spelar Berlinerluft och ridån går. Oerhört konstigt. Men nu kör de i alla fall, med det nyskrivna spexet Jean Baptiste Bernadotte, gå och se det om ni är i närheten av Lund. Gå in på Lundas hemsida och läs mer!

onsdag 23 november 2011

Bilduppdatering!

Insåg plötsligt att jag har varit dålig på att bilduppdatera senaste dagarna så här kommer ett gäng bilder! Och så måste jag bara säga OLOF ÄR HÄR! Äntligen! Vi ska blogga ikapp de närmsta dagarna, han är lite dålig på att uppdatera sin blogg nämligen så jag måste föregå med gott exempel. Och varning för att följande bilder kanske fokuserar en del på Walter och Beata men de är så fina så det gör inget!

Den fina båten på Diana Memorial Playground,
lite för stor för Walter men den var spännande att titta på!

Han åkte rutschkana istället

och körde traktor!

... och gungade

Beata åkte vagn

Walter låter Olof provsmaka frukt genom datorn

En söt liten tjej i sin nya klänning!

Walter provsatt en karusellhäst

På naturhistoriska museet  
Utelåsta, Christian försöker få upp dörren

Sen försökte Walter
Det kommer fler bilder snart! Nu ska vi göra London på fyra dagar och visa Olof allt vi gjort. Ikväll har vi sett Wicked som sammanfattningsvis var FANTASTISK! Se den om ni har möjlighet! Min tanke är att jag ska ge er en lite utförligare recension och också jämföra med Billy Eliot och Anything Goes som vi såg i New York men det får bli när energinivån är lite högre. En sak är säker, man blir oerhört inspirerad av att gå på musikal, nu ska här produceras!!

söndag 20 november 2011

vi dricker öl

Nu har vi förtjänat en öl, efter tre timmar i trapphuset. Dessutom är vi på semester. En sex-veckors-semester där man får dricka öl på en söndag. Eller tisdag. Här kommer därför en kul ölreklam!

Oh what a night

Att hänga i ett trapphus i tre timmar med två små barn är inget jag rekommenderar. Vi har varit utelåsta, utan mat, blöjor, Ikas glasögon, Ikas skor halva kvällen. Det var också precis under den tiden barnen skulle äta och sova och efter cirka 30 minuter hade Beata gjort kod brun (ni fattar?!). Vilken cirkus och förtvivlan. Men efter kontakt med fyra olika låssmeder på fyra olika telefoner med för lite batteri som dog en efter en (telefonerna alltså, inte låssmederna) så kom först ingen låssmed inom en timme som han hade lovat, han hade blivit uppehållen på kunden före oss. Men sen, efter ytterligare 55 minuter kom en kille, stack in en liten plastgrej och vips så var dörren uppe! För det tog han mer betalt än vad vi lägger på el på tre månader, men absolut, totally worth it! Det är alltid skönt med utgifter som man inte behöver tänka över, vi var ju tvungna att komma in, plan B hade varit att krossa ett fönster...

En snabb liten trendspaning bara, engelsmännen älskar spraydeodorant. Det känns inte som om det har slagit så mycket i Sverige? Där kör man roller och stick, eller hur? Jag menar, visst, jag hade spraydeodorant när jag var 14, men det var ju oerhört inne då. (Jag var ju alltid inne som tonåring nämligen) (obs ironi). Apropå spray... Vad hände med den sajten? Den var också inne när jag var 14 ungefär. Var tvungen att googla det. Jo, de finns kvar men ingår nu i ett "mediehus". Så klart. Men man kan tydligen fortfarande skaffa mail, spela spel, läsa horoskop och spraydejta, bara en sån sak.

fredag 18 november 2011

Att sätta igång...

... det är banne mig inte så lätt. Jag gillar att skriva listor. Nu har jag för tillfället en lista med fem underrubriker för att hålla reda på allting. Men om jag verkligen vill vara "on top of it" så gör jag självklart listor för varje underrubrik fast mer noggrant och med underrubriken som överrubrik. Är jag otydlig? Förmodligen lite väl pedantisk också men jag gillar att ha överblick. Det svåra är sen bara att sätta igång med något, att pricka av listan och få hjulen att rulla. Var börjar man? "Varje stor resa börjar med ett steg", "sikta mot månen så når man himlen", "ingen succé utan ansträngning" och min egna favorit "om du tvekar inför nästa steg blir du stående på ett ben resten av livet" och så vidare och så vidare. Alla som någonsin sagt något som fortfarande anses vara vist och tänkvärt har förmodligen varit framgångsrika (i någon bemärkelse) vid den tidpunkt då de sa vad de nu sa som alla fortfarande kommer ihåg och det är lätt att vara klok då. När man står där på toppen av kullen och ska dela med sig av sin vishet på ett ödmjukt sätt, då är det rätt lätt att klämma i med att du inte ska stå där på ett ben och glo. Men när du står där, med kramp i benet och inte har någon aning om åt vilket håll du ska åt härnäst, hjälper det då att någon har talat om för dig att du ska hoppa? Kanske. Förmodligen. Låt oss inte röra till det ytterligare utan jag kan bara konstatera att det är dags att sätta igång. Men inte just nu. Imorgon!

onsdag 16 november 2011

Googlade mig själv...

.. för att kolla om min blogg dyker upp och javisst, det gör den. Men innan den så dök en artikel från 2004 upp. Sjukt roligt att detta finns dokumenterat! Och jag kan säga att dikten jag skrev bygger på "Så bistert kall", ni vet den sorgliga punschvisan, som min äldsta bror brukade sjunga (men det kunde jag ju inte gärna berätta för tidningen). Här finns artikeln i alla fall, om ni är nyfikna! Elever prisas på Färsingaskolan

Alla dessa papper

Det är så mycket att fixa med inför USA och man blir trött bara man tänker på det. För att få det där efterlängtade I-20 certifikatet från skolan som vi behöver för att få vårt visum från amerikanska ambassaden behöver vi lämna in 5 olika papper och bevis för att vi har råd att åka, att vi har gått ut gymnasiet och svar på diverse frågor, som till exempel om vi är krigsveteraner. Svar nej och så vidare. Så det fixar vi med nu och det går segt men framåt. Men nu till något helt annat. För att inte tråka ut er alldeles för mycket kommer här en kul sång... Enjoy!


tisdag 15 november 2011

Barnvänligt Warmuseum!

Walter och jag har hittat var sin kompis, nannyn Zhaklina från USA med rötter i Grekland och Grace, 18 månader från Grekland med rötter i Österrike. Grace pratar både tyska, grekiska och engelska vilket innebär att hon inte pratar så mycket alls ännu men hon är himla söt. Vi har hängt med dem i några dagar och nu har vi varit på War museum, inte så mycket för krigsutställningarna utan för att de har en himla fin lekavdelning för små barn. I stort sett allt är i skumgummi och det finns en massa leksaker och grejer att klättra på. Man kan säga att Walter och Grace sprang och lekte konstant i två timmar. Man fick betala 2,5£ per barn över 1 år och sen fick man vara där inne i en timme. Anledningen till de två timmarna spring var att vi var där tidigt för att få plats, de tar bara in 30 barn per timme, så vi fikade lite innan och då sprang barnen också runt och lekte med en traktor som man kunde åka i. Well, det var egentligen en stridsvagn men i Walters ögon är alla stora maskiner på 4 hjul en traktor så vi kallade den för det. Jag kan verkligen rekommendera War museum om man är i London med små barn, deras fik har god latte också! Igår när vi också var där, men inte kom in för att det var fullt, gick vi på en utställning som heter War Horse som också var väldigt trevlig. Kan vara värt ett besök, alla utställningarna är gratis.

Ser inte så kul ut på utsidan kanske,
svårt att föreställa sig att det finns ett lekland där inne...

Här i entrén stod "traktorn" som W lekte med så fort han fick chansen

Inne på leklandet
Här kunde man klättra i gångar en bit ovanför marken

Grace gick först

och sen kom Walter


Lilla B roar sig själv, här sitter hon och dansar
(även om jag förstår att ni inte ser det på en stillbild)

Tågen var också väldigt populära

... och rutschkanan

måndag 14 november 2011

Harrods!

Igår var vi på Harrods, vilket var en häftigt upplevelse. En massa folk och sjukt dyra grejer i ett magiskt varuhus! Här kommer lite bilder därifrån!

Allting är Hans...
Utanför stod det här ekipaget och väntade

Skyltfönsterna med Swarovskis diamanter som huvudtema

Walter imponeras
 Nu till vad man kan köpa på detta fantastiska och överdådiga varuhus

Först barnmode:


Det här är alltså inte till din moster utan till din femåriga dotter

Lika så det här

... och till ett rimligt pris så klart. 
Nu till husdjuren

Varför inte köpa hundleksak och hundskål för några hundra pounds styck...

Den här tror jag Sulitelma hade gillat,
men hennes husse hade nog inte uppskattat att matte la 1300 kr på en hundsäng.
(framförallt inte eftersom hon ändå sover i vår säng...)

Eller kanske ett halsband för 160 £ 

Här var ett bageri för hundar
och ett spa
vet inte om hundarna såg så avslappnade ut dock
självklart kunde man också köpa hundvalpar,
de såg ut att ha det bra även om de var instängda, tror att de tar rätt väl hand om dem. 

Pet fashion med jultema

Var lite sugen på att köpa en sådan här till Sulli
men jag var rädd att de andra hundarna skulle reta henne...

Walter hittade en pandakompis

Självklart kan man köpa brudparet!


Kanske en liten Mini Seven för knappt 10 000£

Här fanns också en klänning som Madonna haft på sig på någon stor konsert

De hade en liten avdelning för Harry Potter-prylar

Skulle gärna köpt alla böckerna så här fint inbundna men jag har ju redan läst dem några gånger,
men jag var sugen...